Àries de Reservat

de Marc Rosich

Sinopsi

Una soprano de coloratura i la seva pianista, eterna companya de penes, han estat contractades per a un concert privat molt especial de cap d’any. Uns clients de posició força acomodada han llogat el reservat d’un luxós hotel de platja. Gent de gustos peculiars i força cars, volen rebre el nou any amb una celebració amb música fina en directe, però sense cap testimoni de tot el que passi dins el reservat. És per això que soprano i pianista es veuen forçades a tocar amb els ulls embenats el típic repertori dels concerts de cap d’any: des d’opereta en alemany i arranjaments vocals de valsos vienesos, fins a l’ensopida i irremeiable marxa Radetzky.

Després de les dotze campanades, però, el guirigall de la festa s’atura de cop. Quan la soprano i la pianista es treuen la bena dels ulls, es troben un paisatge dantesc. No queda ningú viu. Ha arribat la fi del món. Només elles han sobreviscut.

Però… per què elles, sí, i la resta, no? Què els ha salvat? Què els hafet convertir-se en les escollides? Haurà estat la música? Úniques supervivents del desastre, decideixen enregistrar tot el seu repertori en una petita gravadora, per tal que una mica de bellesa quedi salvaguardada per a la posteritat. Amb un repertori que inclou famosos hits de l’opereta en llengua alemanya (des dels esllanguits valsos vienesos fins al cabaret jazzístic berlinès) i també curioses perles no tan 7 conegudes, ÀRIES DE RESERVAT és un concert teatralitzat on impera el joc i la ironia.

L’alegria lluminosa i encomanadissa dels valsos de l’opereta vienesa contrasta amb els present obscur i apocalíptic de les dues supervivents i el món erm i destruït on desperten, i és així com en l’espectacle s’obren les portes al més inesperat i grotesc.

Retalls de premsa

Càlid surrealisme. Àries de reservat és una peça molt fresca que flirteja amb el cant líric, ara per disfrutar-lo, ara per fer-ne caricatura, en una posada en escena tan rocambolesca com apocalíptica.

El Punt Avui (+info)

Àries de reservat és, en realitat, un concert de repertori teatralitzat on la dramatúrgia de Marc Rosich troba un grapat de bones excuses per regalar-nos un recital de clàssics de l’opereta alemanya.

Teatre Barelona (+info)

No habría espectáculo sin la excelente labor de Elena Martinell y Glòria Garcés, soprano coloratura y pianista repertorista, respectivamente. La primera hace tangible lo impensable. Su interpretación del repertorio elegido es impecable.

En Platea (+info)

Tràiler

Fitxa Artística

 • Dramatúrgia: Marc Rosich
 • Direcció artística: Marc Rosich
 • Intèrprets/ actrius: Elena Martinell i Glòria Garcés
 • Escenografia: Joana Martí
 • Disseny de vestuari: Joana Martí
 • Moviment i coreografies: Roberto G. Alonso
 • Arranjaments musicals: Glòria Garcés
 • Disseny de llums: Àngel Puertas
 • Fotografia i disseny gràfic: Elisabeth Bataller – Zabet Photos
 • Fotografies directe: Jordi Renart
 • Producció executiva: Cia. Elena Martinell
 • Enregistrament i teaser: Plei Audiovisuals

Descarregaràs un fitxer “.zip” amb el dossier promocional de l’espectacle, així com la fitxa de requisits tècnics i plànol d’iluminació.

Descarregaràs un fitxer “.zip” amb totes les imatges oficials de l’espectacle en alta qualitat. Mida del fitxer: ~70MB.

Altres espectacles de la companyia:

cia-elena-martinell-espectacle-plomes-i-reclams-1

Plomes i Reclams

Revisa també l’espectacle Plomes i Reclams